kände för en paj
Ja detta gossiga recept tänkte jag dela med mig av, var och rotade i mammas receptböcker igår och hittade ett utsökt hopkok :) Trädgårdshallon tillsammans med bäckaskogblåbär blir perfekt för en god paj !
Mammas blåbärspaj
6-8 portioner
Smuldeg:
150g smör
3/4 dl strösocker
2 1/4 dl vetemjöl
2 1/4 dl havregryn
Fyllning:
1,5 liter bär (jag tog hälften blåbär och hälften hallon)
1/3 dl strösocker
Börja med ugnen, 225 grader. Ös i bären i en ugnssäker form, och strö sockret över dom små liven! Smält smöret och blanda sen ner resten av ingredienserna. Detta blir en liten deg, smula ner den över bären! (Och av egen erfarenhet är degen alltid godast;) ) Sen är det bara sjuss in i ugnen i 20-25 minuter tills den lilla pajen får krispig färg och form !
Vaniljsås till detta ,! MMM !!!
♥
Kommentarer från er söta läsare.
Trackback